T: 024-3601462

Salvinia

Het schip
Het comfortabele m.p.s. “Salvinia” biedt plaats aan 127 passagiers en beschikt over drie dekken. De ruime en smaakvol ingerichte lounge bevindt zich hoog boven het water op het salondek. Tevens bevindt zich in het voorschip een ruimte met whirlpool, infra-rood sauna en een 4-persoons Turks bad.

De HI-FOG® installatie
Voor het seizoen 2006 is de m.p.s. Salvinia volledig vernieuwd. Onderdeel van deze vernieuwing was tevens het optimaliseren van de brandveiligheid.

Een en ander is gerealiseerd middels het aanbrengen van een Marioff HI-FOG® hogedruk watermistsysteem. De gerealiseerde Marioff HI-FOG® gasgedreven pompunit geeft invulling aan de volledige beveiliging van het schip.

Salvinia loopt hiermee vooruit op de regelgeving ROSR 1995 waarin omschreven staat dat:

Conform Art. 10.03a “Vaste ingebouwde brandblusinstallaties in verblijven, stuurhuizen en passagiersruimten” moeten worden voorzien
Conform Art. 10.03b “Vaste ingebouwde brandblusinstallaties in machinekamers, ketelruimen en pompkamers” moeten worden voorzien Conform Art. 15.12 (deel 2) “Passagiersschepen moeten zijn voorzien van een brandblusinstallatie”