T: 024-3601462

HI-FOG® Testen en goedkeuringen

Marioff is altijd een fervent aanhanger van onderzoek geweest.

Hun technologie is van vitaal belang en het is het resultaat van uitgebreid onderzoek en ontwikkeling, evenals duizenden full-scale brandtests, die hen in staat stellen om vertrouwen te hebben in de prestatieniveaus van onze systemen. Als gevolg hiervan heeft HI-FOG® meer dan 120 type goedkeurings certificaten ontvangen voor een breed scala aan toepassingen.

Geschiedenis van brandtesten

Begin jaren negentig, toen HI-FOG® voor het eerst commercieel werd gelanceerd, waren er geen normen voor watermisttechnologie. De enige manier om het vermogen van HI-FOG® weer te geven, was om van geval tot geval een volledige brandtest uit te voeren. Maar vandaag is de enige erkende manier om de prestaties van een watermistsysteem te evalueren, door middel van brandtesten op ware grootte. Het verschil tussen nu en de eerste dagen is dat voor veel toepassingen de tests nu gestandaardiseerd zijn en leiden tot relevante type goedkeuringen.

Het testen van Marioff heeft de basis voor veel internationale normen gevormd. De actieve betrokkenheid van het bedrijf bij het standaard productieproces begon in 1991 toen vertegenwoordigers van het bedrijf aanwezig waren op de subcommissie van de brandweercommissie van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO), die belast was met het ontwikkelen van voorschriften voor alternatieve sprinklersystemen voor passagiersschepen. Marioff-specialisten hebben sindsdien bijna elk jaar in het IMO-subcomité gediend en vandaag zijn vrijwel alle gebieden aan boord van een schip gedekt door gestandaardiseerde brandtesten.

Samenwerken met de internationale gemeenschap om de brandveiligheid te waarborgen

Op het gebied van landoperaties heeft Marioff sinds haar oprichting in 1993 respectievelijk 1999 deelgenomen aan de normalisatiewerkzaamheden van de NFPA 750 watermist commissie (VS) en de CEN watermist werkgroep onder technisch comité CEN / TC191 (Europa). De expertise van Marioff is verder benut door de formatie en implementatie van watermiststandaarden in verschillende landen.

Vanwege de uitgebreide tests beschikt Marioff over een groot aantal type goedkeuringen voor verschillende toepassingen, zowel op zee als op het land, waaronder een verscheidenheid aan maritieme goedkeuringen van alle belangrijke classificatiebureaus. Op het land is de breedste selectie van type goedkeuringen afkomstig van FM Approvals / USA en VdS / Duitsland, samen met verschillende goedkeuringen op nationaal niveau. De volledige lijst met HI-FOG®-goedkeuringen kan hieronder worden gedownload.

Aanvragen versus goedkeuringen:
Approval matrix landtoepassingen

Certificaten:

FM Certificate GPU Turbine & Machinery 1375 M3
FM Certificate Machinery Spaces MT4
FM Certificate 1500 M3
FM Certificate HI-FOG® 2000
FM Protection of light hazard occupancies
FM 5560 Datacenter
FM 5560 Local Applications
VdS approval GPU S418009 MS1375m3- corrected
VdS approval GPU S4020002 OH1- extension
VdS new approval MSPU S418005 OH1&OH2p.g.-
VdS approval MSPU S418006 MS1375m3&cable tunnel-
VdS approval MSPU S4050001 OH1- extension
VdS approval MAU Sprayhead 2019
Kiwa BRL-K21020 Certificaat