Fijne mist met hoge snelheid

HI-FOG® controleert, onderdrukt of blust brand door op hoge snelheid een fijne watermist af te geven.

De watermist wordt gevormd door op hoge snelheid gewoon drinkbaar leidingwater uit te stoten door de speciaal ontwikkelde gepatenteerde HI-FOG® sprinkler- en sprayheads. De watermist wordt op hoge snelheid gegenereerd door hogedrukpompen of accumulators van het systeem.

De brand aanvallen
De microdruppeltjes van HI-FOG® geven water de meest effectieve vorm om brand te bestrijden. Door de hogedruk kan de watermist de brand penetreren.

De kleine druppeltjes verdampen zeer snel en daarbij absorberen ze de hitte zeer effectief. De watermist zet tegelijkertijd 1.760 keer uit en verplaatst zo de zuurstof in de brandhaard.

HI-FOG® watermist creëert ook een efficiënt watergordijn die de stralingshitte blokkeert waardoor de brand zich niet kan verspreiden of weer kan oplaaien. Rookdeeltjes hechten zich aan de druppeltjes waarbij verspreiding van de rook wordt voorkomen.

Laag waterverbruik
HI-FOG® biedt uitzonderlijk goede brandbestrijdingsprestaties door de twee belangrijkste factoren te elimineren die een brand nodig heeft om te kunnen overleven: hitte en zuurstof. En deze resultaten worden bereikt met opmerkelijk weinig water. HI-FOG® gebruikt tot 90% minder water dan conventionele sprinklersystemen.

De brandbestrijdingseffectiviteit van een watermistsysteem wordt bepaald door de verdeling van de druppeltjesafmetingen, het aantal druppeltjes en de penetratie in de brand. De combinatie van deze eigenschappen is volledig afhankelijk van het systeem.

HI-FOG® bestrijdt brand door:

  • Koelen
  • Stralingshitte blokkeren
  • Plaatselijke zuurstofdepletie (’inerting’)

Gerelateerde links:
Brochures downloaden