Gassysteem vs HI-FOG®

Het kiezen van een watermistsysteem in plaats van een gassysteem vereist geen speciale wijzigingen aan de integriteit van een ruimte. De voordelen van het HI-FOG® watermistsysteem komen voort uit een veiligere, eenvoudigere en makkelijkere brandbeveiliging, wat betekent dat we eerlijk en trots kunnen zeggen: “Niet wachten – activeren”.

Hoewel gasonderdrukking een effectieve methode voor brandbeveiliging is gebleken, zijn er een aantal valkuilen bij het gebruik van dit type systeem. Inderdaad, vergeleken met de effectiviteit en kostenbesparende eigenschappen van HI-FOG®, wordt de kloof opmerkelijk duidelijk.

Gasvormige systemen stellen hoge eisen aan de constructie en het onderhoud van de installatie en kunnen ook leiden tot schade aan faciliteit en apparatuur. De gemeenschappelijke uitdagingen in verband met deze systemen zijn vaak gebaseerd op het feit dat alleen de inkoopkosten worden geanalyseerd, waarbij andere constructie- en onderhoudskosten worden vergeten of verwaarloosd.

Met HI-FOG®: “Niet wachten – activeren”

De ruimte of de behuizing moet ‘luchtdicht’ zijn met gasonderdrukkingssystemen zodat de brandweer lang genoeg kan verblijven om een ​​brand te blussen. Dit vereist de volledige afdichting van alle wanden, vloeren en plafondplaten inclusief deuropeningen en openingen. Een volledige ontladingstest of een integriteitstest van de behuizing (ook wel een doorfantest genoemd) is nodig als onderdeel van het systeemacceptatieproces om de systeemfunctionaliteit te bewijzen. Dat is niet het geval met HI-FOG®, welke brandbestrijdingsprestatie is bewezen in aantal volledig uitgevoerde brandtests. HI-FOG® kan op elk moment zonder vertraging worden geactiveerd – waardoor de veiligheid van de faciliteit en haar personeel wordt vergroot.

HI-FOG®: tijd, kosten en productiviteit besparen

Naast de logistieke problemen, kan gasbestrijding, vooral wanneer gemeten tegen het HI-FOG® watermist brandblussysteem, kostbaar zijn. Ongeacht of er een grote of een kleine brand is of als er eenvoudig vals alarm wordt geactiveerd, wordt al het gas in het systeem ontladen. Het opnieuw vullen van het systeem kan veel geld kosten, terwijl het wachten op het opnieuw operationeel zijn van het systeem vaak de continuïteit van het bedrijf belemmert. Omgekeerd kan het type goedgekeurde HI-FOG®-systeem eenvoudig via een pompeenheid worden gereset, zodat het systeem onmiddellijk gereed is voor gebruik: brandbeveiliging. Dit verhoogt vooral de brandveiligheid van onze klanten.