De geschiedenis van Marioff HI-FOG®

Marioff is opgericht in 1985 in de geest van puur ondernemerschap met een motiverende missie: mensen, eigendommen en bedrijven tegen brand beschermen, ter land en ter zee. Dit inspirerende idee heeft geleid tot een lange periode van voortdurende groei. Tegenwoordig is Marioff ’s werelds toonaangevende leverancier van watermist brandbestrijdingssystemen.

De achtergrond van het bedrijf in scheepsvaart en offshore hogedruk hydraulica (vandaar de naam MARIne en OFFshore) leidde tot de ontwikkeling van een brandbestrijdingstechnologie op basis van de beste eigenschappen van een 100% milieuvriendelijk blusmiddel: water. Sinds de introductie in 1991 geniet HI-FOG® een uitstekende reputatie door de superieure brandbestrijdingsprestaties en is dé standaard voor watermist brandbestrijding.

HI-FOG® – dé benchmark
Het uitgebreide onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma van het bedrijf is de sleutel geweest tot dit succes. Hierbij zijn toonaangevende onafhankelijke instanties en brandproevenlaboratoria betrokken. In 1992 ontving Marioff de prestigieuze Seatrade Safety at Sea Award en in 1995 werd de Finse Innovatie Award uitgereikt door de President van Finland.

De grootste prijs voor Marioff zelf is de steeds langer wordende lijst van branden die zijn bestreden en geblust door HI-FOG®, zowel ter land als ter zee. Op zee was HI-FOG® al een oplossing die zeer veel vertrouwen genoot, maar nu wordt het brandbestrijdingssysteem ook steeds belangrijker voor toepassingen op land. Met een toenemend aantal beschermde installaties, blijft de reeks toepassingen van HI-FOG® in de scheepvaart en offshore groeien.
In september 2007 werd Marioff overgenomen door UTC Fire & Security, de start van een nieuwe periode in de geschiedenis van het bedrijf.

Kort overzicht van de geschiedenis van Marioff’:

  • 1985: Oprichting van Marioff
  • 1991: Introductie van HI-FOG®
  • 2000: De miljoenste sprinkler wordt geproduceerd
  • 2003: Meer dan 500 vaartuigen beschermd door HI-FOG®
  • 2004: Meer dan 5000 intensieve brandproeven uitgevoerd
  • 2007: Overname door UTC
  • Vandaag: Het toonaangevende watermist brandbestrijdingsbedrijf

Ontwikkeling van HI-FOG® sprinklerkoppen – steeds kleinere afmetingen – steeds grotere resultaten