T: 024-3601462

HI-FOG® voor de voedingsindustrie

Door kleine hoeveelheden puur water te gebruiken biedt HI-FOG® schone en snelle brandbestrijding. HI-FOG® watermist penetreert de brand en blokkeert stralingshitte waardoor de brand snel kan worden gecontroleerd. Met een bewezen sterke toepassing is HI-FOG® een ideale oplossing voor industriële oliekokers en ovens.

Industriële oliekokers, ook wel frituurinstallaties genaamd, vormen een brandgevaar dat uniek is voor de voedingsindustrie. Het brandbestrijdingssysteem moet niet alleen de vlammen doven maar ook de olie koelen om te voorkomen dat deze opnieuw vlam vat, zonder dat de olie of de voedingsmiddelen besmet raken.

Grote industriële ovens houden een tweede belangrijk brandrisico in voor de voedingsindustrie. In dit geval zijn het de voedselresten die vlam kunnen vatten door oververhitting van de ovens. Ook hier moeten de brandbestrijdingssystemen de vlammen doven en de hitte van de ovens tegengaan.

Compact en lichtgewicht, vereist HI-FOG® maar weinig ruimte voor de installatie ervan. Met zijn lage water- en energieverbruik, gecombineerd met nagenoeg kosteloos navullen is HI-FOG® een zuinig high-performance brandbestrijdingssysteem.

Lees meer over HI-FOG® systemen voor de voedingsindustrie

HI-FOG® voordelen:

  • Gebruikt drinkwater
  • Reageert snel
  • Laag waterverbruik
  • Laag energieverbruik

Gerelateerde links:
Brochures downloaden
Typegoedkeuringen
Referenties