T: 024-3601462

HI-FOG® voor de voedingsindustrie

HI-FOG® systemen voor de voedingsindustrie kunnen veel verschillende configuraties hebben op basis van projectspecifieke vereisten. We beschrijven een paar voorbeeldconfiguraties voor industriële oliekokers en ovens.

HI-FOG® systeem voor industriële oliekokers
HI-FOG® systemen voor industriële oliekokers en frituurinstallaties zijn gewoonlijk geconfigureerd om bescherming te bieden aan de frituurbak, afdruipplaat, luchtfilters, uitvoerband en de verticale (afzuig) kanalen.

Het hoofddoel is het effectief terugbrengen van schade door brand en rook binnen de beschermde ruimtes en daarnaast de waterschade door verneveling te minimaliseren. Vaak wordt een sproeikopsysteem toegepast waarbij de verneveling uit alle sprayheads van elke beschermde sectie gelijktijdig plaatsvindt als de sectiekleppen worden geopend.

HI-FOG® beschikt ook over speciaal ontworpen sproeikoppen om kanalen en pijpen te beschermen. De sproeikoppen worden buiten het kanaal beschermd als deze niet in gebruik zijn; zo wordt verstopping van de spuitopeningen voorkomen.

Het gehele systeem wordt bediend door één enkele pomp. Dit kan een elektrische of een dieselpomp zijn. De pompcapaciteit hangt af van de vereiste beschermingstijd en de afmetingen van de ruimte die moet worden bestreken.

Systeemverneveling kan handmatig worden geactiveerd of door een detectiesysteem. Het detectiesysteem bestaat uit warmtesensoren, vlamdetectors en een bedieningspaneel.

HI-FOG® systeem voor industriële ovens

HI-FOG® systemen voor industriële ovens worden geconfigureerd om de ruimte onder en boven de transportband te beschermen. Net zoals bij oliekokers is het hoofddoel het effectief terugbrengen van schade door brand en rook binnen de beschermde ruimtes en daarnaast de waterschade door een verneveling te minimaliseren.

Het systeem is ontworpen voor een gelijktijdige activering van de sprayheads, handmatig of automatisch. Elk systeem heeft een minimum werkingstijd van 30 minuten zoals vereist volgens de NFPA750 norm. De werkingstijd kan echter ook worden verlengd zolang er water en elektriciteit beschikbaar is.

Elk systeem wordt aangestuurd door een elektrische of dieselpompunit. De sprayheads worden zowel boven als onder de oven geïnstalleerd. Het systeem is voorzien van een detectiesysteem met warmtesensoren, vlamdetectors en een bedieningspaneel.

Vanwege de hoge temperaturen door de oven moeten de HI-FOG® leidingen en sproeikoppen gewoonlijk twee keer per jaar worden vervangen om een afdoende weerstand tegen corrosie te garanderen.

HI-FOG® voordelen:

Gebruikt drinkwater
Reageert snel
Laag waterverbruik
Laag energieverbruik

Gerelateerde links:
Brochures downloaden
Typegoedkeuringen
Referenties