T: 024-3601462

HI-FOG® systeemkleppen

Een HI-FOG® systeem kan zijn uitgerust met een aantal verschillende types kleppen. Elk kleptype heeft een andere functie binnen het systeem. Alle HI-FOG® kleptypes zijn ontworpen en vervaardigd door Marioff om de hoge performance te garanderen.

Sprinkler sectiekleppen

Sectiekleppen worden gebruikt om een HI-FOG® sprinklersysteem in secties onder te verdelen. Deze staan normaliter open en worden gemonitord. Wanneer er water door de klep stroomt, is dit een signaal dat een sprinkler is geactiveerd. Het HI-FOG® systeem wordt automatisch geactiveerd.

De sectieklep kan ook worden gebruikt om de watertoevoer handmatig af te sluiten bijvoorbeeld voor onderhoud aan de sectie. Voor routine onderhoudstesten zijn de sectiekleppen uitgerust met een testverbinding om de activering van sprinklers te simuleren.

Sectiekleppen zijn beschikbaar in diverse afmetingen en deze kunnen worden uitgerust met diverse soorten stroommonitors en andere accessoires al naar gelang vereist.

FireTechnology - Experts in brandbestrijding met watermistsystemen - Sprinkler valve

Machinekamerklep 

Machinekamerkleppen worden hoofdzakelijk gebruikt in HI-FOG® systemen met open sprayheads. De kleppen staan normaliter dicht. Als een brandalarm uit een sectie binnenkomt, wordt de toegewezen klep voor die sectie geopend om de verneveling mogelijk te maken. De klep kan automatisch of handmatig worden geopend, via een bediening op afstand of ter plekke.

FireTechnology - Experts in brandbestrijding met watermistsystemen - Machinery space valve

Afgifte- en bedieningsklep

Er is een brede reeks afgifte- en bedieningskleppen leverbaar voor activering van brandbestrijdingssystemen op basis van gas. Afgiftekleppen openen de gasbron voor een enkele of meerdere gasuitstoten. De gascilinders kunnen worden geopend door één gedeelde afgifteklep met spruitstuk of via afzonderlijke afgiftekleppen. De afgiftemethode kan elektrisch, pneumatisch, hydraulisch of handmatig zijn.

FireTechnology - Experts in brandbestrijding met watermistsystemen - Release valve pneumatic

Overige kleppen

Marioff levert ook andere kleppen zoals keerkleppen, kogelkleppen en stabilisatiekleppen als onderdeel van de installatie van een systeem. De meeste van deze kleppen zijn ook ontworpen en vervaardigd door Marioff.