T: 024-3601462

HI-FOG® gepatenteerde Sprinkler- en sprayheads

Het hart van de HI-FOG ®technologie wordt gevormd door de gepatenteerde met precisie gefabriceerde sprinkler- en sprayheads. Er zijn diverse modellen verkrijgbaar, elk afgestemd op een specifieke toepassing en specifiek brandgevaar.

HI-FOG® sprinklers

HI-FOG® sprinklers worden normaliter gebruikt in systemen waarbij als gevolg van een verhoging van de temperatuur het glaspatroon wordt geactiveerd en het systeem wordt opgestart. De temperatuurgevoelige glaspatronen spreken aan bij de aangegeven temperatuur (vijf opties variërend van 57 tot 141°C). Als gevolg hiervan start de pumpunit op basis van een lagedrukmelding c.q. flowswitch waardoor hogedruk watermist vrijkomt.

HI-FOG® sprinklers bestaan uit een sprinklerbehuizing, stuurklep, micro-nozzles en een hittegevoelige glaspatroon. Elke sprinkler is uitgerust met een 300 µm filter om verstoppingen te voorkomen. De meeste HI-FOG® sprinklers zijn gemaakt van messing met een afwerking van chroom of nikkel. Andere toplagen zoals goud, zijn ook beschikbaar.

HI-FOG® 1000, 2000 en 3000 sprinklerkoppen

HI-FOG® sprayheads

HI-FOG® sprayheads staan altijd open (geen glaspatroon). Deze worden normaliter gebruikt in systemen waarbij de verneveling handmatig of automatisch wordt geactiveerd door een onafhankelijk branddetectiesysteem. Er zijn vele types sprayheads leverbaar om aan veel verschillende brandbestrijdingsvereisten te voldoen evenals aan speciale vereisten zoals installaties die bestand zijn tegen moedwillige beschadiging (bijv. in gevangenissen) of voor bevestiging op de vloer (bijv. in hangaars).

HI-FOG® sprayheads bestaan uit een behuizing, microsproeiers en een 300 µm filter om verstoppingen te voorkomen. Alle HI-FOG®sprayheads zijn vervaardigd van roestvrij staal.

FireTechnology - Experts in brandbestrijding met watermistsystemen - Spray heads

HI-FOG® spray heads

Montagestukken

Met een geschikt montagestuk (ook wel een montageadapter genoemd) worden  de HI-FOG® sprinkler- en sprayheads aangesloten op het leidingenstelsel en gemonteerd.  Er is een brede reeks montagestukken leverbaar die geschikt zijn voor diverse plafond- en wandtypes evenals andere speciale montagesystemen. Er zijn ook verschillende leidingverbindingen beschikbaar.

De adapter die wordt gebruikt voor sprinklers is normaliter voorzien van een gepatenteerde regelklep. Hiermee wordt de tijd aanzienlijk teruggebracht die nodig is om de sprinkler te vervangen; het systeem hoeft immers niet eerst leeg te lopen. Als de sprinkler wordt uitgenomen, sluit de regelklep de toegang vanaf de aanvoerleiding.

FireTechnology - Experts in brandbestrijding met watermistsystemen - Assembly bodies

HI-FOG® assembly bodies