Systemen samenstellen

HI-FOG® is een zeer flexibel systeem met mogelijkheden voor veel verschillende configuraties. Elke configuratie kan uit een of meer systeemtypes bestaan. Een typisch HI-FOG® systeem voor gebouwen bestaat uit de volgende componenten:

  • Sprinklers en sprayheads
  • Pomp- of accumulatorunits
  • Leidingen
  • Kleppen
  • Watervoorziening

Al naar gelang vereist, kunnen ook een bedieningssysteem, brandkranen, vrijgave-inrichtingen, compressoren en overige apparatuur aan het systeem worden toegevoegd.

Sprinklers en sproeikoppen
Er is een brede reeks HI-FOG® sprinkler- en sproeikoppen beschikbaar; stuk voor stuk ontworpen voor specifieke toepassingen en brandgevaren op basis van parameters als omgevingstemperatuur, plafondhoogte, montage op plafond/wand/ vloer, pompunittype, etc. De plaatsing van HI-FOG® sprinklers en sproeikoppen in een gebouw wordt bepaald aan de hand van de systeemontwerprichtlijnen, toepassingsgerichte brandproeven, plaatselijke brandvoorschriften en technische eisen van het gebouw.

Lees meer over HI-FOG® sprinkler- en sproeikoppen

Pomp- of accumulatorunits
Het HI-FOG® systeem voor gebouwen wordt gewoonlijk uitgerust met diesel-, elektrische of gasaangedreven pompunits. Het type en de capaciteit van de pompunit wordt bepaald op basis van het soort brandgevaar, de installatieruimte en de voeding. Accumulatorunits worden normaliter gebruikt met HI-FOG® systemen die voorkomen dat machineruimtes volledig onderlopen of voor kleine computer/telecommunicatieruimtes en de ruimtes onder de vloer.

Lees meer over HI-FOG® pompunits

Leidingen
Alle leidingen van de hoge-drukonderdelen van een HI-FOG® systeem zijn vervaardigd van hoogwaardig roestvrij staal. Marioff levert ook hoge-drukfittingen voor het aanbrengen van het leidingenstelsel en de montage van de sprinkler- of sproeikoppen. HI-FOG® leidingen zijn relatief dun en kunnen in de gewenste vorm worden gebogen waardoor ze ook in kleine ruimtes vrijwel onzichtbaar kunnen worden geïnstalleerd; een groot voordeel bij culturele gebouwen en voor installatie achteraf.

Lees meer over HI-FOG® leidingen

Kleppen
HI-FOG® sectiekleppen zijn normaliter open kleppen voor wet-pipe systemen en gesloten kleppen voor andere systeemtypes. Sectiekleppen worden in diverse afmetingen geleverd om verschillende stroomsterktes aan te kunnen. Deze kunnen handmatig, elektrisch, hydraulisch worden bediend of door een combinatie hiervan. Sectiekleppen kunnen ook worden uitgerust met stroomindicators voor monitoring van de stroom(snelheid).

Lees meer over HI-FOG® sectiekleppen

Watervoorziening
De watervoorziening kan worden gerealiseerd via het waterleidingnet of met behulp van een watertank die kan worden toegewezen aan het HI-FOG® systeem of die kan worden gedeeld met andere systemen. Bij het gebruik van elektrische of dieselpompen, is meestal een aanvoerwaterpomp nodig om de watertoevoer de vereiste druk te geven. Als accumulators worden toegepast, wordt het water aangevoerd uit cilinders die vooraf zijn gevuld met leidingwater.

Lees meer over watervoorziening

Gerelateerde links:

Systeemcomponenten
Systeemtypes
Download Brochures
Type approvals
References