T: 024-3601462

HI-FOG® brandbeveiliging voor parkeergarages

HI-FOG® wordt in steeds meer brandveiligheidsconcepten voor gebouwen toegepast; zo ook voor de beveiliging van parkeergarages. Doordat watermist bewezen effectief is voor zowel autobranden als vloeistofbranden, is een deugdelijke beveiliging hiermee gewaarborgd.

HI-FOG® is voor de toepassing in parkeergarages getest door zowel VdS als UL. Hierdoor is er een keuze om op basis van Europese of Amerikaanse voorschriften een systeem te ontwerpen. Beide systemen zijn modulair maar ook uitermate flexibel. Het leidingtracé bestaat uit leidingen met een geringe diameter en kan worden gebogen waardoor er in het ontwerp eenvoudig omgegaan kan worden met aanwezige balkenconstructies.

HI-FOG® gebruikt tot 90% minder water dan conventionele sprinklersystemen. Ook is het ruimtebeslag van de installatie gering en kan veelal een regulier aanwezige wateraansluiting benut worden. De installatie is uitgevoerd in RVS, waardoor het systeem duurzaam is uitgevoerd en daarmee een juiste investering is voor de toekomst.

De brandbestrijding is optimaal en biedt o.a. de volgende voordelen:

  • Op basis van overschrijding brandcompartimenten toepasbaar;
  • Functioneel gelijkwaardig aan sprinklerinstallaties
  • Techniekruimte is beperkt
  • Branddetectie vindt plaats middels watermist nozzle
  • Brandventilatie niet strikt noodzakelijk (kleinere ventilatie schachten)
  • Beperkte inbouwhoogte
  • Duurzaamheid van tientallen jaren is gewaarborgd door toepassing van RVS leidingen

Op basis van de uitgebreide ervaring tot op heden kan Fire Technology B.V. HI-FOG® systemen ontwerpen, leveren en in stand houden, waardoor veiligheid is gewaarborgd.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor brandbeveiliging in parkeergarages? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.